shape shape

معرفی 6 نوع رنگ‌ پودری و کاربرد آن‌ها | انواع رنگ پودری

01 خرداد 1400

اخبار و مقالات

shape
img
معرفی 6 نوع رنگ‌ پودری و کاربرد آن‌ها | انواع رنگ پودری

01 خرداد 1400

اخبار و مقالات

معرفی 6 نوع رنگ‌ پودری و کاربرد آن‌ها

 

رنگ‌های پودری: همه‌ی ما تا حدودی با رنگ‌های مایع آشنا هستیم، حتی اگر خودمان تا به حال کار رنگ‌آمیزی را انجام نداده باشیم. اما امروز قرار است با رنگ‌های پودری حلال در آب آشنا شویم. و به این سوال پاسخ دهیم که رنگ پودری چیست؟ برای رنگ‌آمیزی سطح با رنگ‌های پودری نیز همانند رنگ‌های مایع نیاز است که سطح به خوبی صاف شده و از چربی یا اجرام دیگر پاک شود. رنگ‌های پودری در عرصه‌ی صنعت مرغوب‌ترین نوع رنگ هستند. رنگ‌های کوره‌ای ویژگی‌هایی دارند که آن‌ها را از رنگ‌های مایع متمایز کرده است، پس برای تصمیم‌گیری در خصوص استفاده یا عدم استفاده از رنگ‌های پودری این مطلب را به صورت کامل مطالعه کنید تا بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید.

انواع رنگ پودری

انواع رنگ پودری

رنگ‌های پودری انواع مختلفی دارند که هر کدام کاربرد خاص خود را دارند.

 

  • رنگ‌های پودری ورنی

رنگ‌ های پودری ورنی بیشتر برای زیباتر کردن سطح و ایجاد یک لایه‌ی مقاومتی مورد استفاده قرار می‌گیرند، که در اکثر موارد بی‌رنگ هستند و البته گاهی رنگ هم دارند. رنگ‌های پودری ورنی برای استفاده در ظروف تفلون، مبلمان فلزی و چراغ خودرو کاربرد بیشتری دارند.

  • رنگ پودری صاف

رنگ‌های پودری صاف را می‌توان پر کاربردترین نوع در میان رنگ‌های پودری به شمار آورد که برای رنگ‌آمیزی صنعتی و لوازم تزیینی از آن‌ها استفاده می‌شود.

 

  • رنگ‌های پودری سنباده‌ای

ما بیشتر رنگ‌های پودری سنباده‌ای را در صنعت مبل‌سازی فلزی، قطعات کامپیوتری و تجهیزات برقی مشاهده می‌کنیم. رنگ‌های سنباده‌ای خود به دو دسته‌ی سنباده‌ای ریز و درشت تقسیم می‌شوند، با توجه به سطح مورد نظر و سلیقه‌ی خود می‌توانید نوع مناسب‌تر را انتخاب کنید.

 

  • رنگ‌های پودری متالیک

رنگ‌های پودری متالیک به علت ویژگی‌هایی که دارند بیشتر در صنایع دکوراتیو فلزی مورد استفاده قرار می‌گیرند. از ویژگی‌های این نوع رنگ می‌توان به ثبات رنگ بالا، حتی بعد از بازیافت اشاره کرد. چسبندگی بالا در در رنگ‌های پودری متالیک است که آن را از دیگر انواع رنگ‌های پودری متمایز کرده است.

  • رنگ‌های پودری چکشی

یکی دیگز از انواع رنگ‌پودری، رنگ چکشی است. بیشترین کاربرد رنگ‌های پودری چکشی استفاده از آن‌ها برای رنگ‌آمیزی سطوحی است که سطحی ناصاف دارند، زیرا از میان ویژگی‌های این نوع رنگ، پوشاندن ناهمواری‌های سطح، آن را از دیگر انواع رنگ‌های پودری متمایز می‌کند. استفاده از رنگ‌های پودری چکشی برای قطعات و ابزارهایی که در معرض رطوبت هوا قرار نمی‌گیرند مناسب‌تر است.

 

 

  • رنگ‌های پودری دکورال

رنگ‌های دکورال که به آن‌ها رنگ‌های طرح چوب و سنگ نیز اطلاق می‌شود، پس از رنگ‌آمیزی یک لایه رنگ بدون طرح روی سطح ایجاد می‌شود و پس از پخته شدن در کوره با استفاده از یک سری دستگاه‌های خاص طرح مورد نظر بر روی سطح ایجاد می‌شود. استفاده از این نوع رنگ‌ها بیشتر در کابینت‌سازی و صنایع پروفیل آلومینیوم دیده می‌شود.

مزایاو معایب رنگ‌های پودری

 رنگ‌های پودری تفاوت‌های زیادی با رنگ‌های مایع دارند. همین امر سبب شده است در برخی موارد رنگ‌های مایع استفاده شود و در برخی موارد انتخابی جز رنگ‌های پودری نداشته باشیم. در این بخش به مزایا و معایب رنگ‌های پودری می‌چردازیم.

 

مزایای رنگ‌های پوری

  • بدون اثار مخرب زیست‌محیطی

رنگ‌های پودری کاملا جامد هستند و هیچ حلالی ندارند، همین موضوع باعث شده این نوع رنگ‌ها در دسته‌ی رنگ‌های دوست با محیط زیست قرار گیرند. این نوع رنگ‌ها هم در مرحله‌ی تولید ایمن هستند و خطری برای سلامت کارکنان ایجاد نمی‌کنند و هم در مرحله‌ی اجرای رنگ‌‌آمیزی بی‌خطر هستند. بدیهی است که خطر آتش‌سوزی نیز در این نوع رنگ‌ها به علت نبود حلال از بین‌ می‌رود.

 

  • ایجاد تنوع در ظاهر

در قسمت قبل انواع رنگ‌های پودری را معرفی کردیم، در واقع یکی از مزایای رنگ‌های پودری همین تنوع بالایی است که می‌تواند انواع سلیقه‌ها را پوشش دهد. رنگ‌های مایع در مقایسه بسیار محدودتر هستند.

 

  • تجدیدپذیر

تجهیزاتی که در رنگ‌آمیزی رنگ‌های پودری مورد استفاده قرار می‌گیرند به گونه‌ای هستند که آن قسمت از رنگ‌های پودری که به سطح نچسبیده‌اند قابلیت برگشت به تجهیزات، و استفاده‌ی مجدد را دارند. این ویژگی رنگ‌های پودری نیز اثبات دیگر بر این موضوع است که رنگ‌های پودری هیچ مشکلی برای محیط زیست ایجاد نمی‌کنند.  

 

  • مقاومت بالا

ایجاد یک لایه رنگ با مقاومت بسیار بالاتر نسبت به رنگ‌های مایع، از دیگر مواردی است که افراد بسیاری را به سمت این نوع رنگ‌ها می‌کشاند. البته با توجه به سطحی که قرار است رنگ‌آمیزی شود.

  • ایجاد ضخامت بالا بدون اثر شره‌ی رنگ

از آنجایی که رنگ‌های پودری جامد هستند، هیچ نگرانی بابت شره شدن رنگ در هنگام رنگ‌آمیزی با ضخامت بالا وجود ندارد، یکی از مشکلات رنگ‌های مایع به جا گذاشتن اثر رد به صورت شره بر روی سطح است. به خصوص زمانی که بخواهیم سطح رنگ ضخامت بیشتری داشته باشد. در رنگ‌آمیزی درب و پنجره‌های فلزی توسط رنگ‌های مایع یکی از عمده مشکلات همین شره شدن رنگ است که با استفاده از رنگ‌های پودری این مشکل مرتفع می‌شود.

 

معایب رنگ‌های پودری

 

  • عدم امکان ترکیب رنگ

فرایند تولید رنگ‌های پودری به صورتی انجام می‌گیرد که پس از تولید رنگ امکان ترکیب دو یا چند رنگ برای ما وجود ندارد، چیزی که در رنگ‌های مایع تنوع بالایی از طیف رنگ را برای ما ایجاد می‌کرد.

  • مشکل رنگ‌آمیزی با ضخامت بسیار کم

رنگ‌های پودری جامد از ذرات رنگی تشکیل شده‌اند، همین موضوع باعث می‌شود که یک حداقل لایه‌ای در رنگ‌آمیزی با این روش روی سطح ایجاد شود. در رنگ‌های مایع ما می‌توانیم رنگ‌هایی با ضخامت 10 میکرون داشته باشیم چیزی که در رنگ‌های پودری حداقل 25 میکرون است.

  • مشکل رنگ‌آمیزی سطوح بزرگ

روند رنگ‌آمیزی با رنگ‌های پودری به صورتی است که امکان رنگ‌آمیزی فقط در محل مخصوصی که تجهیزات در آن وجود دارند ممکن است. به همین دلیل امکان رنگ‌آمیزی قطعات بزرگی که خیلی قابلیت جا به جایی ندارند، همچون کشتی، توسط رنگ‌های پودری فراهم نیست.

 

  • وجوب وجود کوره در روند رنگ‌آمیزی

به دلیل نیاز کوره‌هایی که دمای بالای 180 درجه ایجاد کنند، استفاده از رنگ‌های پودری به سادگی رنگ‌های مایع نیست. این عامل باعث می‌شود در رنگ‌آمیزی سطوح مختلف ساختمان نیز نتوان از رنگ‌های پودری استفاده کرد.

 

  • محدودیت کاربرد فقط برای سطوح فلزی

از آنجایی که پس از رنگ‌آمیزی سطح باید تا 180 درجه حرارت ببیند، همچنین روش اجرای مراحل رنگ‌آمیزی، استفاده از رنگ‌های پودری فقط در رنگ‌آمیزی فلزات مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • هزینه رنگ‌آمیزی با رنگ‌های پودری

رنگ‌های پودری با وجود کیفیت بالایی که دارند، هزینه‌ی بالایی را نیز بر شما تحمیل می‌کنند. با توجه به نیاز تجهیزات و همچنین کوره که تنها راه خشک کردن رنگ مورد استفاده است، می‌توان گفت که رنگ‌آمیزی با رنگ‌های پودری هزینه‌بر است. در مواردی لازم است تجهیزات ویژه تنها برای یک قطعه تهیه کرد. شاید این مورد را نیز بتوان از دیگر معایب رنگ‌های پودری یا کوره‌ای دانست. اما به هر حال هزینه‌ی اولیه‌ای که متحمل شدید شما از هزینه‌های اضافی در آینده خلاص می‌کند.

 

  • فرآیند رنگ‌آمیزی با رنگ‌های پودری و نحوه استفاده از رنگ پودری

همان‌طور که گفته شد مراحل آماده سازی سطح برای رنگ‌آمیزی با رنگ‌های پودری و مایع یکسان است، پس پیش از هر کاری باید سطح مورد نظر را از چربی و دیگر اجرام پاک کرد.

با ریختن رنگ پودری در تفنگ رنگ‌پاش یا پاشش عملیات باردار شدن رنگ توسط جریان الکتریسیته انجام خواهد شد. رنگ پودری از طریق تفنگ پاشش با فشار هوا بر روی سطح پرتاب می‌شود.

در مرحله‌ی بعد لازم است تا رنگ بر روی سطح تثبیت شود، و این همان مرحله‌ای است که ما را نیازمند به کوره می‌کند. قطعات رنگ‌آمیزی شده به مدت 13 دقیقه با حرارت 200 درجه‌ی سانتیگراد حرارت می‌بینند تا رنگ بر روی سطح یک‌دست و ثابت شود.

کلام آخر

رنگ‌آمیزی با استفاده از پودرهای رنگی به غلطک یا قلم‌مو و خیلی از ابزارهایی رنگ‌آمیزی ساختمان نیاز ندارد. هر کدام از انواع رنگ‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارد که شما باید با توجه به سطحی که قصد رنگ‌آمیزی آن را دارید باید  مناسب‌ترین نوع را انتخاب کنید. همچنین جهت پاک کردن رنگ های کوره ای می توانید از مقاله 4 روش از بین بردن رنگ کوره ای استفاده کنید.

تولید کننده رنگ 

پیشنهادی:

خرید رنگ ساختمانی

دیدگاه کاربران

ارسال دیدگاه
avatar

میثم نصیری

رنگ پودری حلال در آب است؟

03 خرداد 1402

مدیریت

رنگ پودری حلال در آب نیست و هیچ حلالی ندارد

ارسال دیدگاه