وسایل رنگ آمیزی ساختمان | معرفی 11 ابزار کاربردی
03 اردیبهشت 1400
اخبار و مقالات
وسایل رنگ آمیزی ساختمان | معرفی 11 ابزار کاربردی
03 اردیبهشت 1400
اخبار و مقالات
لیستی کامل از ابزار نقاشی ساختمان
قبل از معرفی ابزارهای رنگآمیزی ساختمان و وسایل رنگ آمیزی دیوار بگذارید یک بار خیلی اجمالی مراحل رنگآمیزی ساختمان را به شما یادآوری کنم که بعد به بررسی و معرفی ابزارهای رنگآمیزی بپردازیم.
برای رنگ کردن یک دیوار یا سطح باید ۴ کار را انجام داد که آخرین و چهارمین کار رنگ کردن است.
در اولین مرحله بعد از گچکاری، سطح موردنظر را به صورت کامل لیسهکشی میکنیم تا اضافههای گچ گرفته شود، سپس نوبت به قدم دوم یعنی سنبادهکشی میرسد، زمانی که سطح به صورت کامل توسط سنباده یکدست شد باید سطح را با روغن بتونه یا همان رنگ آستربپوشانیم. رنگ آستر یکی از انواع رنگهای ساختمانی است که میتواند در این مرحله مورد استفاده قرار گیرد، و سطح مورد نظر ما را برای رنگآمیزی آماده کند. بعد از رنگآمیزی سطح با رنگ آستر منتظر میمانیم تا وقتی که سطح دیوار ما کاملا خشک شود. به اینجای کار که رسیدیم میتوانیم برای اطمینان از صاف و یکدست بودن سطح مرحلهی بتونهکاری را تکرار کنیم تا حفرههای احتمالی پر شوند و سطح مورد نظر کاملا آمادهی رنگآمیزی نهایی شود. در آخرین مرحله نوبت به رنگآمیزی سطح میرسد. این خلاصهای خیلی اجمالی بود از مراحلی که باید در رنگآمیزی ساختمان، مرحله به مرحله اجرا شوند. در این مطلب قصد داریم به معرفی ابزارهای رنگآمیزی ساختمان که در این مراحل مورد استفاده قرار میگیرند بپردازیم.
11وسایل رنگ آمیزی دیوار
آچار پیچگوشتی
در نظر بگیرید میخواهید اتاقی را رنگآمیزی کنید، به احتمال خیلی زیاد آن اتاق پریز برق دارد، پس یکی از ابزارهایی که به صورت غیر مستقیم به آن احتیاج داریم ابزارهایی هستند که به شما در باز کردن پریز کمک کند که آچار پیچگوشتی میباشد.
چسب کاغذی
برای کاور کردن قسمتهایی که نمیخواهیم رنگ شوند استفاده میشود. برخی از افراد از چسب کاغذی برای پوشاندن پریزهای خود نیز استفاده میکنند.
کاور پلاستیکی
اگر اتاق یا کلا ساختمانی را که میخواهید رنگآمیزی کنید پنجره و یا کمد دیواری داشته باشد یکی از راهها برای محافظت آنها از رنگآمیزی استفاده از کاورهای پلاستیکی است. سطح زمین را هم میتوانید کاور کنید.
به طور کلی در زمان رنگآمیزی باید یک فکر اساسی برای مناطقی که نباید رنگ شوند هم بکنید.
کاردک بتونه
حالا وارد فاز رنگآمیزی میشویم. همان طور که پیش از این هم گفتیم باید سطح مورد نظر ما لیسهکشی شود. پس ما باید بتونهکاری را شروع کنیم. بتونهی مورد استفاده ما از چند ماده تشکیل شده که شامل پودر مل (یا همان پودر بتونه)، روغن بتونه، رنگ، تینر و آب میباشد. این مواد را با هم ترکیب میکنیم، حالا مادهی مورد نیاز بتونهکاری ما آماده شده است. سطح را بتونهکاری میکنیم.
کاغذ سنباده
همانطور که قبلا هم گفتیم بعد از بتونهکاری نوبت به سنباده کشی میرسد پس ما به کاغذهای سنباده نیاز داریم تا سطح بتونهکاری شدهی ما را یکدست کند و بنا به گفتهای که در میان نقاشان ساختمان رایج است موجهای دیوار را بگیرد.
قلممو یا غلطک
در این مرحله زیرسازیهای لازم برای رنگآمیزی سطح را انجام میدهیم تا رنگآمیزی ما نتیجهی بهتری را برای ما به ارمغان آورد. بعد از زیرسازی به سطح زمان میدهیم تا کاملا خشک شود. هم در این مرحله و هم در مرحلهی رنگآمیزی نهایی به ابزار قلممو یا غلطک نیاز داریم. علاوه بر غلتکهای سادهی رایج امروزه غلطکهای طرحدار فراوانی در دسترس هستند که با استفاده از آنها میتوانید از تنوع بسیار بالایی که دارند لذت ببرید و طرح مورد نظر خود را پیدا کنید.
سینی و دستهی غلطک
اینکه ما در روند رنگآمیزی خود از قلممو یا غلطک استفاده کنیم بستگی به خودمان دارد. البته استفاده از غلتک برای سطوح بزرگ راحتتر است و باعث میشود رنگآمیزی در مدت زمان کمتری انجام شود. ولی برای نواحی کوچکتر استفاده از غلتکها خیلی مناسب نیست. اگر از غلطتک استفاده کنیم پس به سینی غلتک هم نیاز خواهیم داشت. درواقع سینی غلتک یک ظرف شیبدار است که رنگ مورد نظر خود را در آن ریخته و با آغشته کردن غلتک به رنگ، رنگآمیزی را شروع میکنیم.
برای خرید رنگ ساختمانی و دریافت "مشاوره رایگان" با شماره 021 22093043 تماس بگیرید.
ظرفی برای ترکیب رنگها
هم در مرحلهی بتونهسازی و هم برای رنگآمیزی در مراحل رنگآمیزی زیرسازی و رنگآمیزی نهایی به ظرفهایی احتیاج داریم که رنگهای مورد نظر خودمان را در آن ترکیب کنیم تا بتوانیم به رنگ دلخواهمان برسیم. حتی اگر فقط از یک رنگ بخواهیم استفاده کنیم هم به ظرفی نیاز خواهیم داشت تا مقداری از رنگ را در آن ریخته و رنگآمیزی را شروع کنیم.
پیستوله
در اکثر موارد در رنگآمیزی ساختمان از غلطک و یا قلممو استفاده میشود، اما بد نیست بدانید استفاده از روش دیگری نیز هست، که امروزه با پیشرفت در زمینهی رنگآمیزی ساختمان ترویج بیشتری پیدا میکند. در روش رنگآمیزی با پیستوله باید شخصی که میخواهید اقدام به این کار کند تخصص لازم را داشته باشد و بتواند به درستی دستگاه را تنظیم کند.
استفاده از پیستوله در مواردی همچون گچبریها، دربهای فلزی و کلا نواحی که پیچ و خمهای زیادی دارند مورد استفاده قرار میگیرد.
نردبان
برای رنگآمیزی سقفها و قسمتهایی از دیوار که از قد نقاش بالاتر است به نردبان نیاز داریم. امروزه تنوع بالایی در نردبانها موجود در بازار هست که میتوانید مطابق نیاز خود بهترین را انتخاب کنید و چه بهتر نردبانی را انتخاب کنید که امکان آویزان کردن سطل رنگ را داشته باشد که کار شما نقاش ساختمان راحتتر شود.
حلال یا پاک کننده
با توجه به رنگ به کار گرفته شده حلال یا پاک کنندهی آن را فراهم کنید تا در مواقع مورد نیاز به کمک شما بیایند.
ماسک، عینک و لباسکار
متاسفانه شاید خیلی این موضوع در میان نقاشان رعایت نشود. زدن ماسک در حین کار از نکاتی است که هر نقاش ساختمان باید به آن توجه کند.
قرار نیست به خاطر کار خود سلامتیمان را از دست بدهیم. پس با رعایت نکات بسیار پیش پا افتاده سلامتی خود را تضمین کنیم.
رعایت اصول ایمنی در رنگکاری امری است که نباید فراموش شود. فضایی که قصد رنگآمیزی آن را دارید باید تهویهی مناسب داشته باشد، چرا که بعد از گذشت مدتی کوتاه از رنگآمیزی گازهای متصاعد از رنگها مبتداند باعث آسیب به ریهها شود و تنفس را برای شما دشوار کند.
اما اسپریهای رنگآمیزی هم در سطح بازار موجود هستند که البته مناسب برای رنگآمیزی ساختمان نیستند.
در آخر باید بدانید صرف دانستن ابزارهای رنگآمیزی ساختمان شما یک نقاش ساختمان نمیشوید و این کار نیاز به تخصص دارد. شاید دوست داشته باشید خودتان شخصا اقدام به رنگآمیزی منزلتان کنید، در این صورت با مطالعهی این مطلب ابزار نقاشی ساختمان را شناختهاید ولی حتما با یک متخصص صحبت کرده و چم و خم کار را از او یاد بگیرید و سپس اقدام به رنگآمیزی کنید. شاید هم فقط دوست داشتید بدانید که نقاشان ساختمان چطور دیوارها و سطوح مختلف را رنگآمیزی میکنند؟ و از چه ابزاری استفاده میکنند که در آن صورت این مطلب مخصوص شما میباشد.
دیدگاه کاربران
برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده است
ارسال دیدگاه
Related Posts