
رنگ صنعتی چیست؟ | انواع رنگ صنعتی
تیم مدیریتی
رنگ صنعتی چیست؟
رنگ های صنعتی مایع میباشند و زیرسازی در این رنگ بسیار مهم است.برای محیطهای صنعتی و محافظت محصولات صنعتی از رنگهای صنعتی استفاده میشود. ویژگی رنگ صنعتی با توجه به پایه رزین و نوع رنگ دانه و مواد افزودنی آنها متفاوت میباشند و هرچه به لایه های زیری مثل پوشش اصلی و آستری نزدیک شویم تنوع بیشتر میشود.
به دلیل ثبات رنگهای صنعتی و ماندگاری خوب قیمت بالایی دارند که در مدت زمانهای طولانی تغییر رنگ نمیدهند و دارای مزیتهای قابل توجهی مانند چسبندگی قوی، استقامت بالا، مقاومت در برابر حلال و عامل خورنده میباشد.
کاربرد رنگ های صنعتی
رنگهای صنعتی برای مراقبت و محافظت از وسایل و سطوح مختلف در مقابل عوامل مخرب که در محیط وجود دارد مانند شرایط آب و هوایی، رطوبت، تماس با آب، آتش سوزی و اصطحکاک به کار میرود و همچنین برای جلوگیری از سایش در اتصالات و لولههای آهنی حاوی گاز، آب، فاضلاب و غیره که به پوشش نچسب نیاز دارد استفاده میشود.
تفاوت رنگ صنعتی با رنگ ساختمانی
رنگهای صنعتی در محیطهای صنعتی مثل کارخانه و پالایشگاهها و غیره برای محافظت از وسایل و تجهیزات صنعتی در برابر رطوبت، تماس مداوم با آب، آتش سوزی، سایش مداوم و پوشش کف کاربرد دارد. رنگهای ساختمانی، همان طور که از نام رنگهای ساختمانی مشخص است این رنگ برای منازل و محیطهای مسکونی استفاده می شود و کاربرد رنگ ساختمانی در درجه ی اول برای زیبایی و در درجه دوم برای محافظت از دیوارها کاربرد دارد.
انواع رنگ های صنعتی
رنگهای صنعتی یک جزئی و دو جزئی هستند. رنگهای 2جزئی مانند رزین اپوکسی و رزین پلی اورتان، از 2 بخش جدا ساخته میشود.
بخش اول پایه و بخش دوم سخت کننده میباشد که شرکت تولید کننده این نوع رنگ را در ظرفهای جدا تولید میکند و صرف کننده هنگام استفاده آنها را باهم ترکیب میکند.
رنگ های صنعتی به 6 دسته تقسیم میشود
1.رنگ اپوکسی
رنگ اپوکسی یا پوشش کف اپوکسی جزرنگهای صنعتی 2 جرئی میباشد که ترکیبی از رزین اپوکسی و سفت کننده است تا بتواند یک روکش محکم باشد. رزین موجود در رنگ باعث براقی سطح و اپوکسی در برابر لکه و خراشهای سطحی مقاوم می باشد.
رنگ اپوکسی به دلیل مقاومت و با دوام بودن در برابر خراش و لکه برای کف گاراژ، آشپزخونه، پارکینگ، زیر زمین و پوشاندن کف استفاده میشود.
اپوکسی جانشین مناسبی برای رزین آلکید هوا خشک است.
2.رنگ پلی اورتان
پلی یورتان یا پلی اورتان از رنگهای صنعتی 2 جزئی بر پایه رزین پلی اورتان است که زمان خشک شدن آن بسیار کم است و در برابر نور خورشید، اسید، باز و مواد شیمیایی مقاوم میباشد و ضربه پذیری بالایی دارد.
به دلیل مقاومت و چسبندگی بالا که دارد آخرین لایه رنگ روی سطوح میباشد.
کاربرد رنگ پلی یورتان در بیمارستان ها، آزمایشگاه، نردههای آهنی، کشتی، تانکر، قطعات خودرو و ماشین آلات کشاورزی است.
3.رنگ ترموپلاست
از رنگهای یک جزئی میباشد که روی سطوح سیمانی و آسفالت به کار میرود زیرا چسبندگی بالا، ضربه پذیری بالا و در سایش مقاوم است. رنگ ترموپلاست مخصوص جاده است.
4.رنگ کورهای
رنگ کورهای یا رنگ پودری به 2 صورت مایع و پودر تولید میشود. این رنگ با حرارت بالا خشک میشود و به علت مقاومت بالا در برابر عوامل خارجی مانند آب و هوا و انواع شوینده ها برای لوازم خانگی، اتومبیل سازی، کابینت سازی، صنایع فلزی مورد استفاده قرار میگیرد.
5.رنگ مقاوم حرارت
از رزین هایی بر پایه معدنی استفاده میشود و دمایی بین 200 تا 600 درجه سانتی گراد را میتواند تحمل کند در صورتی که تحمل گرمایی اپوکسی و پلی اورتان بین 100 تا 120 درجه میباشد. رنگ های مقاوم حرارتی روی سطوحی که در در مقابل دمای بالا قرار میگیرند مانند دیواره داخل کوره، دودکش، دیواره داخلی شومینه و وسایل کارخانه های شیمیایی استفاده میشود.
6.رنگ آلکیدی هوا خشک
این رنگها بر پایه رزین آلکیدی هستند که نیازی به زیر سازی ندارن و در هر شرایط آب و هوایی خشک میشوند.
چسبندگی قوی، ماندگاری و مقاوم در برابر شرایط آب و هوایی از دیگر ویژگیهای بارز این رنگ میباشد و در تجهیزات اداری، ساختمانی و وسایل پارک مورد استفاده قرار میگیرد.
رنگهای هوا خشک انواع مختلفی دارد.