ساختن انواع رنگ ساختمانی
23 فروردین 1403
اخبار و مقالات
ساختن انواع رنگ ساختمانی
23 فروردین 1403
اخبار و مقالات
قطعاً همه ما در مدرسه با ترکیب رنگها آشنا شدهایم و میدانیم که در صورت ترکیب رنگهای اصلی با هم، رنگهای مکمل و جدید ایجاد میشوند. از ترفند ترکیب رنگها، برای ساختن رنگهای ساختمانی نیز استفاده میشود و با ترکیب رنگهای مختلف رنگهای خلاقانه و زیبا ایجاد میشود. ممکن است رنگی که شما قصد دارید ساختمان خود را به آن رنگ کنید به ندرت پیدا شود و یا رنگی پیدا کنید که کیفیت بالایی نداشته باشد، در این شرایط میتوانید با ترکیب رنگها، رنگ مورد نظر خود را ایجاد کنید. همچنین ممکن است که ترکیب رنگها هزینه کمتری برای شما در بر داشته باشد.
اما برای ساختن انواع رنگ ساختمانی باید مهارت و شناخت لازم در مورد رنگها وجود داشته باشد و بدانید چه میزان رنگی را با چه نوع رنگی ترکیب کنید تا رنگ مورد نظر به دست آید. برای آشنایی با انواع رنگ ساختمانی و ترفند و اصول ساخت آنها تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
انواع رنگ ساختمانی، ترکیب و ساختن
ترکیب رنگها و خلق رنگی جدید امری لذت بخش است و منجر به ایجاد رنگی متفاوت و زیبا خواهد شد. همچنین با کم و زیاد کردن رنگها میتوان میزان روشنایی و تیره بودن رنگها را مشخص کرد. با وجود اینکه ساخت انواع رنگ ساختمانی نیازمند داشتن مهارت کافی است، در ادامه فرمول مختلف ترکیب برخی از رنگها کاربردی و پر استفاده بیان شده است.
-
-
رنگ زرد + رنگ قرمز = رنگ نارنجی
-
رنگ زرد + رنگ آبی = رنگ سبز
-
رنگ سبز + رنگ قرمز = رنگ فندقی
-
رنگ آبی + رنگ قرمز = رنگ بنفش
-
رنگ قرمز + رنگ مشکی = رنگ زرشکی
-
رنگ سفید + رنگ مشکی = رنگ طوسی
-
رنگ نارنجی + رنگ زرد = رنگ خردلی
-
رنگ قهوهای + رنگ سفید = رنگ کرم
-
رنگ زرد + رنگ آبی + رنگ سفید = رنگ ارغوانی
-
رنگ آبی + رنگ مشکی = رنگ سرمهای
-
رنگ زرد + کمی رنگ سفید = رنگ لیمویی
-
رنگ قرمز + رنگ مشکی + رنگ زرد = رنگ قهوهای روشن
-
رنگ بنفش + کمی رنگ مشکی = رنگ بادمجانی
-
رنگ نارنجی + رنگ قهوهای = رنگ حنایی
هنگامی که بحث ساختن انواع رنگ ساختمانی به میان میآید ممکن است از خود بپرسید که چرا رنگ مورد نظر را از فروشگاهها و به صورت آماده نخریم؟ اما ساختن رنگهای ساختمانی دلایل مختلفی دارد و روشی است که به رنگکاران کمک نموده است، طیف مختلفی از رنگها را اجرا کنند. باوجود اینکه رنگهای ساختمانی در انواع برندهای مختلف تولید میشوند و فام و طیفهای متنوعی دارند، اما در برخی از مواقع ممکن است که نتوانید رنگ موردنظر خود را پیدا کنید و رنگی که مدنظرتان است، در بین رنگهای تولید شده آماده وجود نداشته باشد.
دلیل دیگری که رنگ کاران را به ساخت رنگ وا میدارد، بیکیفیت بودن برخی از رنگها و یا کمیاب بودن آنها است. در این شرایط میتوان رنگهای ساختمانی مختلف را با هم ترکیب نمود و رنگ موردنظر خود را از آن استخراج کرد. اما ساختن انواع رنگ ساختمانی نیز اصول و ترفندهای خاص خود را دارد و برای دریافت نتیجه مطلوب باید از دانش و اطلاعات کافی در این زمینه بهرهمند بود. معمولا رنگهای ساختمانی را در رنگهای اصلی تولید میکنند که با ترکیب دو یا سه رنگ میتوان رنگهایی جدید با طیفهای متفاوت تولید نمود.
اصول ترکیب و ساخت رنگ ساختمانی
با ترکیب رنگهای ساختمانی، میتوان رنگ موردنظر خود را تهیه نمود و نمای ساختمان را باتوجه به سلیقه خود رنگ کرد. اما رعایت برخی از اصول و استانداردها و اطلاع کامل از اصول علم رنگ شناسی در ترکیب رنگهای ساختمانی حائز اهمیت است و منجر به کسب نتیجه مطلوب و دلخواه میشود. در ادامه برخی از مهمترین اصول ترکیب و ساخت رنگ ساختمانی بیان شده است.
-
-
در علم رنگ شناسی سه رنگ زرد، قرمز و آبی رنگهای اصلی محسوب میشوند که با ترکیب این سه رنگ میتوان همه رنگها را تولید کرد که به آنها رنگ مکمل گفته میشود.
-
با اضافه کردن رنگ سیاه، رنگ ساختمانی تولیده شده تیره میشود و افزودن رنگ سفید، منجر به روشن شدن آن میشود. برای مثال رنگ صورتی را میتوان با اضافه کردن رنگ سفید به رنگ قرمز به دست آورد.
-
به منظور اینکه رنگ ساختمانی تهیه شده چرک مرده نباشد، بهتر است که رنگ دانه یا پیگمنت هر رنگ را تشخیص داده و ترکیب آن را افزایش داد یا از پیگمنت تیرهتر در ترکیب رنگ ساختمان استفاده کرد.
ترفند ساخت رنگ ساختمانی
ساخت رنگ ساختمانی ترفندهای خاص خود را دارد که قطعا افراد مبتدی نیز برای انجام این کار با چالش و خطا مواجه خواهند شد. برای ترکیب رنگها باید مهارت وجود داشته باشد و شخصی که این کار را انجام میدهد، توانایی بالایی در تشخیص رنگها و مشخص کردن میزان آنها داشته باشد. به منظور عملکرد هر چه بهتره برای ساخت رنگ ساختمانی، بهتر است ترفندهایی که در ادامه بیان شده است نیز رعایت شود.
• رنگها رو به خوبی مخلوط کنید
دو یا چند رنگی که قصد ترکیب آنها با همدیگر را دارید را باید به خوبی با هم مخلوط کنید تا رنگ صاف و یک دست شود. در صورتی که رنگها به خوبی با هم مخلوط نشوند در نتیجه به پوششی لکهدار خواهید رسید. برای مخلوط کردن رنگها بهتر است یک پیوست مخلوطکننده رنگ به مته وصل شود و سپس 2 تا 3 دقیقه رنگها را به خوبی با هم میکس کنید. همچنین میتوان از یک چوب همزن استفاده کرد.
• استفاده از رنگهای یک برند
فرمول بکار رفته در رنگ برندهای مختلف متفاوت است، به همین دلیل ترکیب دو رنگ از دو برند مختلف، امر صحیحی نیست و برای ساختن رنگی مناسب و مطلوب، بهتر است که از رنگهای یک برند استفاده کنید. استفاده از دو رنگ دو برند مختلف باعث جدا شدن رنگ، گوله گوله شدن آن و یا پوشش ناهموار میشود.
• ترکیب حجم کمی از رنگ ها
در ابتدا که قصد دارید دو یا چند رنگ را با هم ترکیب کنید، بهتر است که مقدار کمی از رنگها را به صورت آزمایشی با هم ترکیب کنید و در صورتی که به نتیجه دلخواه رسیدید، سپس حجم مورد نیاز را با هم ترکیب کنید تا از هدر رفتن رنگ جلوگیری شود.
• انتخاب رنگ مناسب با فضا
برخی از رنگها مخصوص فضای باز هستند که در برابر تغییرات جوی مقاومت بالایی دارند اما در برابر آسیبهای داخل ساختمان مانند خط و خش مقاومت کمتری دارند. بنابراین با توجه به فضایی که قصد دارید ترکیب رنگ را در آنها استفاده کنید، رنگ مناسب را تهیه کنید. همچنین رنگهایی که مخصوص فضای بیرونی هستند هنگام خشک شدن بخارهای بد بو از خود خارج میکنند، به همین دلیل مناسب فضای داخلی نیستند.
• توجه به رنگها و ترکیب مناسب آنها
شناخت از رنگها و ترکیبات مناسب هر رنگ، کمک زیادی به ساخت رنگ مطلوب و مورد نظر میکند. بنابراین بهتر است که از رنگها و ترکیبات مناسب آنها استفاده کنید. برای مثال در صورتی که رنگهای نزدیک به قرمز از جمله رنگ نارنجی، قهوهای و بنفش با رنگ سفید ترکیب شوند، متمایل خواهند شد، اما در صورت ترکیب آنها با رنگ سبز، رنگ قهوهای به دست خواهد آمد.
• تشخیص دقیق مقدار رنگها
شخصی که قصد ساختن رنگ دارد باید مهارت زیادی داشته باشد و هنگام نگاه کردن به یک رنگ میزان و مقدار هر رنگ را تشخیص دهد. برای مثال باید تشخیص داده شود که مقدار رنگ زرد یا سبز رنگ مورد نظر چقدر است.
نتیجهگیری
رنگهای ساختمانی تنوع بالایی دارند، اما در صورتی که رنگ ساختمانی موردنظر پیدا نشود و یا از کیفیت پایینی برخوردار باشد، میتوان با ترکیب چند رنگ، رنگ موردنظر خود را تهیه نمود. رنگهای اصلی این قابلیت را دارند که هنگام ترکیب با یکدیگر، رنگی جدید خلق کنند. اما به منظور ترکیب و ساخت انواع رنگ ساختمانی باید اصول و ترفندهایی رعایت شود و شخصی که این کار را انجام میدهد از تخصص و مهارت کافی برخوردار باشد. ما در این مقاله به ساختن انواع رنگ ساختمانی و اصول و نکات مهم انجام این کار پرداختیم.
خرید رنگ ساختمانی از جمله موارد مهمی است که در نهایت تاثیر بسزایی در روحیه افراد دارد، از این رو در صورتی که قصد خرید رنگ دارید حتما لازم است نکات مهمی را قبل از خرید در نظر بگیرید تا بتوانید با خرید زیباترین رنگ ساختمان و بهترین رنگ از زیبایی آن لذت ببرید.
رنگ ساختمانی جمیل از جمله رنگ های با کیفیت بالا است که می توانید برای رنگ آمیزی رنگ ساختمان، انواع دیوار، سقف و... از آن استفاده کنید تا در نهایت بتوانید زیبایی و تاثیر رنگ را در محیط مشاهده کنید.
تلفن تماس با کارشناسان رنگ جمیل:
آدرس: تهران- خیابان آزادی - روبهرو استاد معین پلاک ٥٣٥ - طبقه٣- واحد3
سوالات متداول
1. با ترکیب رنگهای اصلی چه رنگهایی ایجاد میشود؟
با ترکیب رنگها با هم، میتوان تنوع بالایی از رنگهای جدید را با طیفهای رنگی مختلف ایجاد نمود.
2. برای ساخت رنگ ساختمانی باید چه ترفندهایی را رعایت نمود؟
استفاده از رنگهای یک برند، مخلوط کردن صحیح رنگها، آزمایش مقدار کمی از رنگهای ترکیب شده، تشخیص مقدار هر رنگ، انتخاب رنگ مناسب با فضا و غیره.
3. رنگهای اصلی کداماند؟
رنگهای، قرمز، آبی و زرد رنگهای اصلی محسوب میشوند.
دیدگاه کاربران
برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده است
ارسال دیدگاه
Related Posts