shape shape

رنگ روغنی مات بهتر است یا براق؟

06 اردیبهشت 1403

اخبار و مقالات

shape
img
رنگ روغنی مات بهتر است یا براق؟

06 اردیبهشت 1403

اخبار و مقالات

رنگ روغنی یکی از قدیمی ترین رنگ های مورد استفاده در رنگ آمیزی سطوح می باشد. خاصیت پوشش دهی بالایی دارد و در نقاشی ساختمان کاربرد زیادی دارد. رنگ روغنی با ساختار متراکم خود، سطح رنگ شده را به طور همگن می پوشاند. رنگ های روغنی در انواع مختلفی وجود دارند که در این مقاله به بررسی خصوصیات و معایب انواع رنگ روغنی می پردازیم. تا انتهای مقاله با ما باشید تا در پاسخ به سوال رنگ روغنی مات بهتر است یا براق؟ شما را راهنمایی کنیم.

مطلب معرفی بهترین رنگ روغنی ساختمان نیز می تواند اطلاعات مفیدی به شما بدهد.

 

رنگ روغنی مات بهتر است یا براق؟

 

رنگ روغنی مات بهتر است یا براق کدام؟

رنگ روغنی مات و رنگ روغنی مات، هر یک بسته به خصوصیاتی که دارند، می توانند برای رنگ آمیزی محل ها مختلف مورد استفاده قرار گیرند. با بررسی ویژگی های نوع رنگ موردنظر و شرایط محل رنگ آمیزی می توانید تصمیم بگیرید که رنگ روغنی مات بهتر است یا براق؟ در ادامه خصوصیات و معایب هر یک از انواع رنگ روغنی را بیشتر بررسی می کنیم تا در آخر بتوانید به پاسخ سوال رنگ روغنی مات بهتر است یا براق؟ برسید

 

خصوصیات رنگ روغنی براق

رنگ روغنی براق یکی از رنگ هایی است که بیشتر مناسب برای رنگ آمیزی درب ها، کابینت ها، پنجره ها و سطوحی که دائما لمس می شوند و مستعد کثیف شدن هستند، می باشد. برخی از مهمترین خصوصیات رنگ روغنی براق شامل موارد زیر است:

  • رنگ روغنی براق دوام و قدرت چسبندگی بالایی دارد و می تواند در برابر سایش و پارگی مقاومت کند .
  • محتوای رزین بالا در رنگ، سطحی را ایجاد می کند تا در برابر خراش بهتر مقاومت کند.
  • از آنجایی که رنگ روغنی روکش براقی دارد، کثیفی و لکه ها به راحتی مانند سایر رنگ ها به آن نمی چسبد.
  • همچنین رنگ روغنی براق، قابل شست و شو است و نسبت به سایر رنگ ها، می توان سطح رنگ روغنی براق را به راحتی تنها با یک اسفنج و با سرعت بیشتری تمیز کرد.
  • رنگ براق می تواند فضا را  روشن تر و بزرگ تر نشان دهد.
  • رنگ روغنی براق به نوعی از سطح رنگ آمیزی شده محافظت می کند. به همین دلیل معمولا از این رنگ برای رنگ آمیزی سطوحی که رفت و آمد افراد در آنجا زیاد است و بیشتر در معرض برخورد کثیف شدن هستند، مانند درب و پنجره های چوبی و فلزی و راه پله ها استفاده می شود.
  • رنگ روغنی براق، ماندگاری بیشتری نسبت به رنگ روغنی مات دارد.
  • رنگ براق با پوشش براق و بازتابنده آن مشخص می شود. سطوح پرکاربرد که باید مرتباً تمیز شوند، مانند کابینت آشپزخانه، درها و تزئینات، اغلب با رنگ روغنی براق، رنگ می شوند.
  • داشتن سطح صاف و غیر متخلخل رنگ براق به این معنی است که در آب و سایر مایعات خیس نمی شوند که این ویژگی باعث می شود کمتر در معرض آسیب آب قرار گیرند.

 

معایب رنگ روغنی براق

در بند بالا تا حدودی با خصوصیات رنگ روغنی براق آشنا شدید. اکنون در این قسمت معایب رنگ روغنی براق را بررسی می کنیم. از معایب رنگ روغنی براق به موارد زیر اشاره می کنیم:

  • رنگ روغنی براق برای سطوح و بافت هایی که نقص دارند و لکه و ترک روی آن به چشم می خورد، مناسب نیستند. رنگ روغنی براق تنها در سطوح صاف و بدون نقص، زیبا دیده خواهد شد.
  • رنگ روغنی براق سطحی بسیار صاف و آیینه ای دارد که موجب انعکاس نور می شود. بنابراین استفاده از رنگ روغنی براق در فضاهایی که کاملا در معرض تابش نورخورشید هستند مناسب نیست. همچنین انعکاس نور، عیوب سطح رنگ شده از جمله رد غلطک و ترک های ریز روی دیوار را نمایان می کند.
  • معمولا رنگ روغنی براق بعد از گذشت چند ماه کمی تیره و کدر می شود، پس قبل از انتخاب رنگ و رنگ آمیزی سطح، احتمال یک الی دو درجه تیره شدن رنگ را در نظر بگیرید.
  • هنگام استفاده از رنگ روغنی براق برای رنگ آمیزی دیوارها، به منظور پوشش دهی بالا و داشتن سطحی صاف، باید چند بار سطح مورد نظر را رنگ آمیزی نمایید تا در نهایت سطحی صاف و باکیفیت داشته باشید. به همین دلیل نیاز است تا از مقدار رنگ روغنی براق بیشتری استفاده کنید.
  • سرعت خشک شدن رنگ روغنی براق بسیار کندتر از دیگر انواع رنگ روغنی است.
  • بهتر است رنگ آمیزی سطوح با رنگ روغنی براق را افراد با تجربه در این زمینه انجام دهند، چرا که استفاده از رنگ روغنی براق به مهارت بیشتری نیاز دارد.

 

خصوصیات رنگ روغنی مات

رنگ روغنی مات یکی از رنگ های پرکاربرد در نقاشی ساختمان است و به دلیل ویژگی هایی که دارد بیشتر از رنگ های دیگر مورد استفاده می گیرد. برخی از خصوصیات رنگ روغنی مات به  شرح زیر است:

  • رنگ روغنی مات همانطور که از نامش پیداست، مات بوده و نور را منعکس نمی کند. بنابراین از این رنگ می توان در هر محلی و با هر دکوراسیونی استفاده کرد، زیرا انعکاسی ندارد و دیوارها و دکوراسیون منزل تان زیبا دیده می شوند.
  • رنگ آمیزی با رنگ روغنی مات نسبت به رنگ روغنی براق، راحت تر است و زودتر خشک می شود.
  • رنگ روغنی مات پوشش بالایی دارد و می تواند تمام عیوب گچ کاری و ترک های ریز دیوارها رو پوشش دهد.
  • همچنین برای رنگ آمیزی با رنگ روغنی مات، به دلیل پوشش بالایی که دارد، به رنگ نسبتا کمتری نیاز دارید، چرا که نیاز نیست رنگ آمیزی سطح را به دفعات بیشتری تکرار نمایید و با دو الی سه بار رنگ آمیزی، سطحی صاف خواهید داشت.
  • رنگ روغنی مات مناسب برای رنگ آمیزی تمام قسمت های ساختمان است، که می توانید با استفاده از این نوع رنگ، رنگ آمیزی یکدست و منظمی داشته باشید.
  • ممکن است در اکثر رنگ ها، پس از رنگ آمیزی سطح، شاهد تغییر رنگ باشیم، ولی در نوع رنگ روغنی مات این تغییر رنگ در مدت زمان دیرتری اتفاق می افتد و سطح موردنظر تا مدت زیادی زیبایی و تازگی رنگ خود را حفظ خوهد کرد.

 

معایب رنگ های روغنی مات

رنگ روغنی مات نیز بدون عیب نیست و بهتر است قبل از انتخاب آن برای رنگ آمیزی، با معایب رنگ های روغنی مات نیز آشنا شوید. از معایب رنگ های روغنی مات می توان موارد زیر نام برد:

  • رنگ روغنی مات به دلیل اینکه هیچ انعکاس نوری ندارد، ممکن است فضا را کمی کسل کننده و بی روح نشان دهد.
  • رنگ روغنی مات، قابلیت شست و شوی کمتری نسبت به انواع دیگر رنگ های روغنی دارد، برای پاکسازی آلودگی و لکه ها باید زمان و دقت بیشتری صرف کنید تا باعث صدمه دیدن رنگ و سطح نشوید.

 

 

خصوصیات رنگ روغنی مات

 

انواع رنگ روغنی

رنگ ‌های روغنی یکی از انواع رنگ ‌های پرکاربرد و با طیف رنگی بسیار زیاد است. همچنین رنگ روغنی علاوه بر داشتن رنگ های متنوع، انواع مختلفی نیز دارد که به سه گروه: براق، مات و نیمه مات تقسیم می شوند و هر نوع ویژگی هایی که دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم.

 

رنگ روغنی براق

رنگ روغنی براق برای تمام سطوح و اغلب روی سطوح فلزی استفاده می شود. به طور مثال درهای آهنی، نرده ها و لوله های گاز طبیعی را می توان به راحتی با رنگ روغنی براق رنگ آمیزی کرد که هم باعث افزایش بصری فلزات می شود و هم به شما امکان می دهد با ظاهر براق سطح به درخشش طبیعی برسید. رنگ روغنی که به دلیل ساختار غیر قابل انعطاف، ساختاری سفت بر روی سطحی که به آن می ‌چسبد تشکیل می ‌دهد، پس از خشک شدن سطح، آلودگی ها به راحتی تمیز می شوند و مقاومت بالایی در برابر آب دارد.

 

رنگ روغنی نیمه مات

این نوع رنگ که درخشندگی کمی دارد برای مصارف عمومی نیز مناسب است. این رنگ تضمین می کند که سطح، ظاهری بین براق و مات داشته باشد. رنگ روغنی نیمه مات با افزودن کمی درخشندگی بسته به محیط مورد استفاده، محافظت عالی در برابر عوامل خارجی روی سطح رنگ شده را فراهم می کند.

 

رنگ روغنی مات

رنگ روغنی مات نیز همانند رنگ روغنی براق و نیمه مات، برای استفاده بر روی تمامی سطوح مناسب است. تنها تفاوتی که با رنگ های دیگر دارد این است که نور را روی سطح منعکس نمی کنند و ظاهری مات می دهند. رنگ روغنی مات یکی انواع رنگ ها برای دستیابی به ظاهر تزئینی است که نسبت به سایر رنگ ها ترجیح داده می شود.

.

سخن آخر

قبل از انتخاب و خرید رنگ روغنی، این مقاله را که در رابطه با رنگ روغنی مات بهتر است یا براق؟ می باشد، را مطالعه نمایید تا بتوانید مناسب ترین رنگ روغنی برای سطح مورد نظر را خریداری کنید. در این مقاله خصوصیات و معایب رنگ روغنی مات و رنگ روغنی براق را بررسی کردیم، تا بتوانید تصمیم بگیرید که برای پروژه شما رنگ روغنی مات بهتر است یا براق کدام؟ همچنین رنگ روغنی نیمه مات نیز می تواند گزینه مناسبی برای رنگ آمیزی ساختمان و سطح موردنظر شما باشد.

 

خرید رنگ ساختمانی از جمله موارد مهمی است که در نهایت تاثیر بسزایی در روحیه افراد دارد، از این رو در صورتی که قصد خرید رنگ دارید حتما لازم است نکات مهمی را قبل از خرید در نظر بگیرید تا بتوانید با خرید زیباترین رنگ ساختمان و بهترین رنگ از زیبایی آن لذت ببرید.

 

رنگ ساختمانی جمیل از جمله رنگ های با کیفیت بالا است که می توانید برای رنگ آمیزی رنگ ساختمان، انواع دیوار، سقف و... از آن استفاده کنید تا در نهایت بتوانید زیبایی و تاثیر رنگ را در محیط مشاهده کنید.

 

 

تلفن تماس با کارشناسان رنگ جمیل:

 

۰٩١٢١٤٨٨٥٧۰

 ۰٢١٩١۰١٣٧٥٢

 ۰٢١٢٢۰٩٣۰٤٣

 

 آدرس: تهران- خیابان آزادی - روبه‌رو استاد معین پلاک ٥٣٥ - طبقه٣- واحد3

 

 

 

سوالات متداول

1-تفاوت های اصلی انواع رنگ های روغنی چیست؟

در حالت کلی انواع رنگ های روغنی از لحاظ ظاهری، میزان پوشش دهی، قیمت فروش رنگ ها و همچنین هزینه اجرا با یکدیگر تفاوت دارند.

2-عوامل مهم در انتخاب رنگ روغنی کدامند؟

برای انتخاب و خرید رنگ روغنی، باید عواملی از جمله نتیجه نهایی رنگ آمیزی و میزان صافی مورد انتظار، قابلیت شست و شو بودن، انعکاس نور، هزینه های خرید و اجرا را بررسی کنید و ببنید کدام نوع رنگ متناسب با خواسته ها و شرایط شماست.

3-از لحاظ هزینه تمام شده رنگ آمیزی، رنگ روغنی مات بهتر است یا براق؟

رنگ آمیزی یک سطح با استفاده از رنگ روغنی براق، نسبت به رنگ آمیزی همان سطح با رنگ روغنی مات، هزینه بیشتری دارد.

 

دیدگاه کاربران

ارسال دیدگاه

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده است

ارسال دیدگاه