shape shape

5نکته برای انتخاب بهترین رنگ ساختمان | معرفی بهترین رنگ‌ها

26 فروردین 1400

اخبار و مقالات

shape
img
5نکته برای انتخاب بهترین رنگ ساختمان | معرفی بهترین رنگ‌ها

26 فروردین 1400

اخبار و مقالات

انتخاب بهترین رنگ ساختمان 

پیش از این رنگ‌آمیزی ساختمان چیز پیش پا افتاده‌ای بود و افرادی این کار را می‌کردند اما امروزه به دلیل تنوع بسیار بالا در رنگ‌ها و کیفیت آن‌ها کار کمی سخت‌تر شده. پیش از این اکثر خانه‌ها یک رنگ داشتند که همچین چیزی در حال حاضر تقریبا از بین رفته. هر شخص با توجه به سلیقه‌ی خود یا مواردی که برای خود مهم می‌داند رنگ مناسب ساختمان خود را انتخاب می‌کند.

بهترین رنگ ساختمان | بهترین رنگ برای ساختمان

5نکته برای انتخاب بهترین رنگ ساختمان

1.روانشناسی رنگ‌ها

یکی از مهم‌ترین مواردی که در هنگام انتخاب رنگ ساختمان باید به آن توجه کرد روانشناسی رنگ‌ها است. صرف اینکه شما یک رنگ را دوست دارید دلیل خوبی برای انتخاب آن رنگ برای ساختما‌تان نیست. شاید بد نباشد یک آشنایی کلی به روانشناسی رنگ‌ها داشته باشید. وقتی شما در یک خانه زندگی می‌کنید احتمالا برای مدت طولانی یک رنگ را در اطراف خود می‌بینید و آن رنگ، رنگ دیوارهای خانه‌ی شماست. بعد از گذشت مدتی رنگ خانه به شدت روی روحیه‌ی شما تاثیر می‌گذارد‌. شاید افرادی که شما را بعد از مدتی ببینند بتوانند خیلی راحت‌تر این موضوع را تشخیص دهند. پس تا حدودی با روانشناسی رنگ‌ها آشنا باشید.

 

2.مساحت ساختمان

شاید با خود فکر کنید مساحت ساختمان چه ربطی به رنگ انتخابی ما دارد؟ ولی بد نیست بدانید رنگ‌ها تاثیر بسیار زیادی در ظاهر ساختمان شما می‌گذارند، به عنوان مثال اگر خانه‌ی شما کوچک باشد و شما یک رنگ گرم و تند را انتخاب کنید باعث می‌شود خانه‌ی شما به مراتب کوچک‌تر به نظر بیاید. در این گونه موارد که خانه کوچک باشد و ما تمایل داشته باشیم یک فضای را به نمایش بگذاریم انتخاب یک رنگ روشن گزینه‌ی مناسب‌تری می‌باشد.

 

وقتی تصمیم به رنگ‌آمیزی ساختمان می‌گیرید قبل از هر چیزی توجه به سطح دیوار مهم است. سوراخ‌های به جا مانده روی دیوار، زخم‌های موجود بر روی دیوار و ایراداتی از این دست چیزهایی هستند که اگر بی توجه به آن‌ها اقدام به رنگ‌آمیزی ساختمان خود بکنید منزل یا محل کار شما باز هم جلوه‌ی خوبی نخواهد گرفت. پس قبل از رنگ کردن به رفع آثار این خرابی‌ها بپردازید تا زحمات‌تان بر باد نرود.

این موضوع علی‌الخصوص اگر از رنگ‌های براق استفاده کنید بیشتر خودنمایی می‌کند.

اگر به هر دلیلی قصد برطرف کردن این ایرادات را ندارید پیشنهاد ما به شما انتخاب رنگ‌های مات می‌باشد.

 

3.جنس دیوار یا سطحی که می‌خواهیم رنگ‌آمیزی کنیم

هنگام رنگ‌آمیزی ساختمان منزل، محل کار یا هر جای دیگر باید به جنس سطحی که قرار است رنگ کنید حتما توجه کنید.

مثلا اگر جنس دیوار یا سطحی که می‌خواهید رنگ‌آمیزی کنید گچی باشد باید حتما یک زیرسازی انجام دهید. اگر قسمتی یا همه‌ی سطحی که قرار است رنگ‌آمیزی کنید، از قبل رنگ داشته باشد باید حتما به این موضوع توجه کنید و در هنگام انتخاب رنگ حتما مورد توجه شما باشد.

 

رنگ آمیزی ساختمان را از کجا شروع کنم؟

در نظر بگیرید قرار است یک اتاق را رنگ بزنید، اولین کاری که باید بکنید چیست؟

خالی کردن فضا، بدون شک هنگام رنگ‌آمیزی ساختمان، رنگ‌آمیزی اتاق و حتی رنگ‌آمیزی محل کار باید فضای اطرافتان خلوت باشد، چرا؟ به  ۲ دلیل. اول اینکه هیچ‌کس دوست ندارد لوازم دیگر محیط مثل تخت، کتابخانه و ... کثیف شوند و در درجه‌ی بعد فضای کار شما گسترده‌تر شده و مطمئنا نتیجه‌ی کار نیز بهتر خواهد شد.

بعد از خالی کردن فضایی که می‌خواهید رنگ‌آمیزی کنید حالا نوبت به رفع همان ایراداتی می‌رسد که قبل از این هم به آن اشاره کرده‌ بودیم. به این کار بتونه کاری گفته می‌شود. در واقع شما ایرادات دیوارهای اتاق یا ساختمان را برطرف می‌کنید به عبارت دیگر فرورفتگی‌های قدیمی دیوار را می‌پوشانید.

بهترین رنگهای ساختمانی | بهترین رنگ ساختمانی

انواع رنگ‌های ساختمانی

رنگ ساختمان انواع مختلفی دارد که ما در این مقاله 7 نوع رنگ ساختمانی را معرفی کرده ایم:

1.رنگ آستر

رنگ آستر در واقع یک سطح آماده رنگ پذیری را برای شما فراهم می‌کند و باعث می‌شود رنگ نهایی شما خیلی بهتر نشان داده شود. کیفیت نهایی کار شما تا اندازه زیادی به رنگ آستر بستگی دارد.

 

2.رنگ روغنی

اکثر ما با رنگ‌های روغنی آشنا هستیم، حتی اگر آشنا نباشیم دیده‌ایم چون اکثرا برای رنگ کردن منازل خود از رنگ‌های روغنی استفاده می‌کنند. از مزایای رنگ های روغنی می‌توان به این موضوع اشاره کرد که رنگ‌های روغنی تقریبا هیچ ردی از قلمو رنگ‌آمیزی را بر روی سطح به جای نمی‌گذارد و از معایب آن نیز به مدت زمان مورد نیاز برای خشک شدن آن اشاره کرد که تقریبا به نسبت بقیه انواع رنگ‌ها طولانی به حساب می‌آید.

 

3.رنگ اکرولیک

رنگ اکرولیک نسبت به رنگ روغنی زودتر خشک می‌شود، هنگام رنگ کردن و پس از آن تا زمان خشک شدن بوی کمتری دارد، می‌توان لکه‌ها را به راحتی از روی آن پاک کرد.

باید اضافه کنم که یکی از ویژگی‌های رنگ‌های اکرولیک حلال بودن آن در آب است.

 

زیباترین رنگ ساختمان

 

4.رنگ پلاستیکی

از ویژگی‌های رنگ‌های پلاستیکی این است که خیلی زود خشک می‌شوند و از آن دسته از رنگ‌هایی هستند که در آب حل می‌شوند. در هنگام استفاده باید مراقب بود که خیلی رقیق یا خیلی غلیظ نشوند برای اینکه اگر خیلی رقیق پاشند پوشش ضعیفی خواهند داشت و باید رنگ‌آمیزی را چند بار تکرار کرد و اگر خیلی غلیظ باشند به خوبی پخش نمی‌شوند. معمولا از رنگ‌های پلاستیکی برای رنگ‌آمیزی سقف‌ها استفاده می‌شود. پاک کردن لکه از روی این رنگ‌ها خیلی ساده نیست به همین دلیل است که برای سقف‌های که کمتر در معرض لک‌های احتمالی هستند مناسب‌ترند.

 

5.رنگ لعابی

اگر ضدآب بودن بودن محل رنگ‌آمیزی برای شما مهم است، رنگ لعابی می‌تواند یکی از بهترین گزینه‌ها برای شما باشد.

رنگ‌های لعابی بعد از خشک شدن با ایجاد یک لایه‌سخت مثل عایق عمل کرده و اجازه نفوذ آب به سطوح پایین‌تر را نمی‌دهد. از رنگ‌های لعابی برای مصارف مختلف استفاده می‌شود. رنگ‌آمیزی دیوارها، سقف و ... که زیبایی خاصی به سطح مورد نظر می‌دهد.

 

6.رنگ بلکا

رنگ‌هایی هم هستند که تنها از رنگ تشکیل نشده‌اند و یک سری الیاف در آن‌ها وجود دارد که جلوه‌ی متفاوتی به کار نهایی می‌دهد.

پیش از این گفتیم که زیرسازی و بتونه کردن دیوارهایی که ایراداتی دارند قبل از رنگ‌آمیزی ضروری است، اما با این نوع رنگ‌ها صاف بودن سطوح خیلی ضروری نیست چرا که رنگ نهایی به دلیل وجود الیاف، سطح صافی نخواهد داشت. این نوع رنگ‌ها علاوه بر زیبایی و تنوع بالایی که دارند قابل شستشو هستند و امروزه طرفداران زیادی دارند.

 

7.رنگ پتینه

رنگ‌های پتینه امروزه طرفداران خیلی زیادی پیدا کرده و بیشتر برای ایجاد یک حالت کلاسیک به سطوح استفاده می‌شود. این رنگ‌ها محدودیت ندارند و شما مطابق سلیقه و نظر خودتان میتوانید در شکل‌گیری نتیجه‌ نهایی دخیل باشید.

رنگ‌های پتینه را می‌توان روی چوب، دیوار و سطوح دیگر انجام داد.

 

حالا با مطالبی که مطالعه کردید بهترین رنگ برای ساختمان منزل یا محل کار شما کدام است؟

https://is.gd/ZtOjbt

https://bit.ly/3JLPp67

دیدگاه کاربران

ارسال دیدگاه

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده است

ارسال دیدگاه