shape shape

رنگ ضد آب چیست؟

12 فروردین 1403

اخبار و مقالات

shape
img
رنگ ضد آب چیست؟

12 فروردین 1403

اخبار و مقالات

اگر به سراغ رنگ کردن ساختمان خود بروید، با انواع رنگ های ساختمانی موجود در بازار مواجه می شوید. هر رنگ ویژگی های متفاوتی دارد که در مکان های مخصوص خود مورد استفاده قرار می گیرند. به طور کلی رنگ های موجود در بازار به دو دسته معمولی و ضد آب تقسیم بندی می شوند.

رنگ ضد آب نوع خاصی از رنگ است که برای مقاومت در برابر آب و رطوبت طراحی شده است. این نوع رنگ ها معمولاً با ترکیبی از رزین ها، رنگدانه ها و مواد افزودنی برای ایجاد یک پوشش سخت و بادوام ساخته می شوند تا بتوانند در برابر آب بدون ترک، پوسته پوسته شدن یا کنده شدن مقاومت کنند. همچنین رنگ های ضد آب در برابر رشد کپک نیز مقاوم می باشند. این نوع رنگ ها برای استفاده در محیط‌های مرطوب یا مکان‌هایی که احتمالاً رنگ با آب یا رطوبت تماس پیدا می‌کند مانند حمام، آشپزخانه یا انباری و زیرزمین مناسب هستند.

اگر دوست دارید به طور کامل با رنگ های ضد آب آشنا شوید، حتما تا آخر مقاله ما را دنبال کنید، همچنین مقاله ی بهترین رنگ برای نمای ساختمان چیست؟ نیز می تواند در این زمینه اطلاعات مفیدی به شما بدهد.

 

رنگ ضد آب چیست؟

 

آیا رنگ ضد آب موثر است؟

رنگ ضد آب یک راه حل اقتصادی برای افرادی است که می خواهند خودشان دیوارهای خانه شان را رنگ کنند و به دنبال محصولی هستند که تا مدت ها از بین نرود. برخی از مصالح ساختمانی مانند بتن یا تراورتن متخلخل هستند و بخار آب یا رطوبت می تواند از آنها عبور کند. مواد معدنی موجود در رطوبت به صورت پودری سفید و پوسته‌دار روی دیوار ظاهر می‌شوند. این تجمع می تواند در پشت رنگ ایجاد شود و فشاری ایجاد کند که در نهایت باعث برآمدگی یا کنده شدن رنگ شود.

به همین دلیل، در سال های اخیر استفاده از رنگ ضد آب افزایش یافته است. رنگ های ضد آب نسبت به سایر رنگ ها در برابر آب و رطوبت مقاومت بیشتری دارند و دیرتر از بین می روند.

 

انواع رنگ ضد آب

رنگ ضد آب فقط دارای یک نوع نمی باشد، بلکه انواع مختلفی از رنگ ها را شامل می شود. به عنوان مثال، هر یک از رنگ های اکریلیک و لاتکس دارای انواع ضد آب هستند. برخی از رنگ ها در دو نوع ضد آب و معمولی تولید می شوند و برخی دیگر نیز فقط دارای مدل ضد‌ آب هستند. از آن جمله می توان به رنگ هایی با پایه سیمانی و رنگ نانو اشاره کرد. این رنگ ها برای استفاده روی سطوح گچی که در اکثر ساختمان ها وجود دارد نیز بسیار مناسب هستند. انواع رنگ های ضد آب عبارتند از:

 

رنگ های ضد آب اپوکسی

رنگ اپوکسی یک رزین پلاستیکی است که به خشک شدن سریع و تبدیل شدن به یک عایق مقاوم و ضد آب معروف است. این رنگ معمولا برای قایق ها و مخازن آب استفاده می شود. همچنین این رنگ ها قابل استفاده در کف انبار یا پارکینگ، حیاط و همچنین پوشش های سنگی، فلزی، بتنی و سیمانی می باشد.

 

رنگ های ضد آب آکریلیک

رنگ های اکریلیک از رنگدانه های موجود در یک ماده چسبناک تشکیل شده اند که نام این ماده چسبناک رزین است. رزین به دلیل وزن مولکولی بالایی که دارد، باعث می شود رنگ خاصیت چسبندگی بالایی داشته باشد و محکم به دیوار بچسبد و سریع خشک شود. رنگ اکریلیک یکی از رنگ های مقاوم و مناسب برای انواع سطوح است که معمولا به رنگ سفید تولید می شود و قابلیت ضد آب دارد. این رنگ ها در برابر رطوبت و عوامل جوی مقاوم هستند و برای سطوح مختلف از جمله گچ، بتن، چوب و ... به کار می روند. از این محصول می توان در سالن های بدنسازی، باشگاه ها، آشپزخانه ها، حمام ها، راه پله ها، راهروها، استخرها و ... استفاده کرد.

 

رنگ های ضد آب سیلیکونی

یکی از انواع رنگ های ساختمانی رنگ سیلیکونی است که برای لوله های فلزی و تاسیسات فلزی کوچک و بزرگ استفاده می شود. این رنگ پوشش و ماندگاری بالایی دارد و در برابر آب، رطوبت، سرما و گرما بسیار مقاوم است.

 

رنگ های ضد آب الاستیک آکرولین

الاستیک آکرولین یکی از رنگ های سمی است و به دلیل خاصیت ارتجاعی بالا در رنگ کردن سطوح بتنی و ساختمانی کاربرد دارد. برای اینکه این محصول قابل استفاده باشد، ابتدا آکرولئین با رنگ اکریلیک ترکیب می شود تا سمیت آن به حداقل برسد. افراد هنگام استفاده از این رنگ باید از دستکش، ماسک و عینک استفاده کنند.

 

رنگ ضد آب لاتکس

یکی از بهترین رنگ های موجود در بازار با خاصیت ضد آب، رنگ لاتکس است. رنگ لاتکس مقاومت بسیار بالایی در برابر فشارهای مختلف دارد. این ویژگی باعث شده تا از رنگ های لاتکس در محیط هایی مانند سالن ها و باشگاه های ورزشی، آشپزخانه ها و محیط های رایج ساختمانی مانند دیوارهای خانه، راه پله ها و راهروها استفاده شود.

 

رنگ ضد آب رنگ سیلیکات

از دیگر رنگ های مقاوم در برابر رطوبت، نفوذ آب و زنگ زدگی می توان به رنگ های سیلیکات اشاره کرد. این گروه از رنگ ها با داشتن ترکیبات روغن معدنی برای سطوحی که نیاز به شستشو دارند، مناسب هستند. توجه داشته باشید که هنگام استفاده از این رنگ ها داشتن دستکش ضروری است زیرا ترکیبات قلیایی آنها می تواند به پوست دست آسیب برساند.

 

رنگ ضد آب سیمانی

رنگ های سیمانی یکی دیگر از انواع رنگ های ساختمانی ضد آب هستند. اکثرا از این رنگ برای نمای بیرونی ساختمان، زیرزمین و زیر شیروانی استفاده می شود. شما با استفاده از رنگ های سیمانی دیگر با مشکل رطوبت ناشی از باران در دیوارهای خارجی خانه مواجه نخواهید شد.

 

انواع رنگ ضد آب

 

کاربرد رنگ های ضد آب

رنگ های ضد آب با قابلیت شستشو و مقاومت بالا در محیط های مختلف قابل استفاده هستند. از جمله این محیط ها می توان به نمای بیرونی ساختمان و سایر محیط های در معرض رطوبت داخلی اشاره کرد. در انتخاب رنگ برای نمای بیرونی ساختمان مهمترین ویژگی ضد آب بودن آن است. همچنین شما می توانید از رنگ های ضد آب در فضای داخلی آشپزخانه، حمام، توالت و اتاق خواب ها استفاده کنید.

برخی از رنگ های ضد آب و ضد رطوبت دارای ذرات نانومتری می باشند، به همین دلیل به آن ها رنگ ضد آب نانو نیز می گویند. بیشترین کاربرد رنگ های ضد آب نانو برای قسمت هایی از ساختمان است که زیبایی آنجا اهمیت زیادی دارد. این رنگ ها برای اکثر سطوح های خارجی و داخلی ساختمان استفاده می شوند. البته لازم به ذکر است که قیمت رنگ های ضد آب نانو کمی از رنگ های ضد آب معمولی بیشتر است.

 

ویژگی های رنگ ضد آب

رنگ های ضد آب دارای ویژگی های خاص و پرکاربردی هستند. از نظر ظاهری، رنگ ضد آب مایع غلیظی است که با ابزارهایی مانند برس رنگ می توان از آن استفاده و دیوارها را رنگ کرد. از این رنگ ها می توان بر روی سطوح مختلف ساختمان به جهت جلوگیری از نفوذ آب، رطوبت و حرارت استفاده کرد. رنگ های ضد آب نیازی به حلال ندارند و به تنهایی قابل استفاده هستند و در صورت مخلوط شدن با آب مشکلی ایجاد نمی کنند.

از دیگر ویژگی های این رنگ می توان به پوشش محافظ و عایق مناسب برای بخش های مختلف صنعتی و ساختمانی اشاره کرد. همچنین رنگ ضد آب مدل نانو خاصیت ضد اشعه ماوراء بنفش دارد و باعث می شوند رنگ در برخورد با تابش نور خورشید به مرور از بین نرود.

از دیگر ویژه های فوق العاده این رنگ ها علاوه بر آب گریزی، می توان به خاصیت ارتجاعی اشاره کرد. اکثر رنگ های ضد آب فقط آبگریز هستند و پس از مدتی ترک خورده و خاصیت خود را از دست می دهند اما رنگ های ضد آب مدل نانو علاوه بر ضد آب بودن، خاصیت کشسانی نیز دارند و این مسئله باعث افزایش طول عمر رنگ می شود.

همچنین از رنگ های ضد آب می توان به عنوان جایگزینی برای عایق های قدیمی مانند ایزوگام، قیرگونی و ... استفاده کرد. این جایگزینی از نظر اقتصادی، دوام و کیفیت بسیار مناسب تر و مقرون به صرفه تر است.

 

نتیجه گیری

اکثرا رنگ آمیزی ساختمان با استفاده از رنگ های معمولی کار مناسبی نیست زیرا این رنگ ها پس از مدتی از بین می روند و برای ترمیم آنها باید مجدد مبالغ زیادی خرج شود. به همین دلیل بسیاری از افراد برای رنگ کردن خانه خود به سراغ رنگ های ضد آب می روند. رنگ های ضد آب در برابر رطوبت مقاوم هستند و این ویژگی باعث افزایش طول عمر مفید آنها شده است.

 

 

رنگ ساختمانی جمیل از جمله رنگ های با کیفیت بالا است که می توانید برای رنگ آمیزی رنگ ساختمان، انواع دیوار، سقف و... از آن استفاده کنید تا در نهایت بتوانید زیبایی و تاثیر رنگ را در محیط مشاهده کنید.

 

 

تلفن تماس با کارشناسان رنگ جمیل:

 

۰٩١٢١٤٨٨٥٧۰

 ۰٢١٩١۰١٣٧٥٢

 ۰٢١٢٢۰٩٣۰٤٣

 

 آدرس: تهران- خیابان آزادی - روبه‌رو استاد معین پلاک ٥٣٥ - طبقه٣- واحد3

 

 

خرید رنگ ساختمانی از جمله موارد مهمی است که در نهایت تاثیر بسزایی در روحیه افراد دارد، از این رو در صورتی که قصد خرید رنگ دارید حتما لازم است نکات مهمی را قبل از خرید در نظر بگیرید تا بتوانید با خرید زیباترین رنگ ساختمان و بهترین رنگ از زیبایی آن لذت ببرید.

 

سوالات متداول

1-از رنگ های ضد آب می توان برای رنگ کردن چه سطوحی استفاده کرد؟

از ویژگی های بسیار خوب رنگ های ضد آب این است که می توان از آنها برای رنگ کردن انواع سطوح گچی، سیمانی و.... استفاده کرد.

2-فرق رنگ های ضد آب معمولی با رنگ های ضد آب نانو چیست؟

رنگ های ضد آب معمولی فقط در برابر آب مقاوم هستند اما رنگ های نانو علاوه بر خاصیت ضد آب بودن، خاصیت ارتجاعی دارند که این ویژگی می توان عمر مفید رنگ را طولانی تر کند.

3-آیا از رنگ های ضد آب می توان به عنوان عایق استفاده کرد؟

بله، رنگ های ضد آب جایگزین مناسبی برای عایق های قدیمی هستند. همچنین استفاده از رنگ های ضد آب به جای ایزوگام و.... از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه است.

دیدگاه کاربران

ارسال دیدگاه

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده است

ارسال دیدگاه